Saturday, October 24, 2009

PERFECT GETAWAY

Pogledao sam PERFECT GETAWAY Davida Twohyja, film od kog nisam previše očekivao ali naravno od Twohyja se uvek očekuje nešto barem interesantno.

U ovom konkretnom slučaju izuzev vrlo lepe lokacije i nekoliko energično insceniranih situacija, Twohy nije pružio ništa vredno pažnje.

Pre svega u ovom trileru vlada manjak thrillsa i u prvoj polovini filma čak bi se reklo da Twohy maltene snima triler kko bi u stvari snimio dramu koju mu studio ne dopušta da snimi. Međutim, onda i tu prilično tanku dramu degradira preokretom koji je istovremeno previdljiv i nelogičan iako je paradigma preokreta da budu nepredvidljivi i logični.

Sporadične suspense i pseudo.akcione scene deluju kao da su isuviše na steroidima u odnosu na ostatak materijala tako da se na kraju postavlja pitanje da li su to neke simpatične scene zapravo protivne tonu filma.

U svakom slučaju, PERFECT GETAWAY je film koji suštinski pripada jednoj već ionako istrošenoj formuli koju su mnogi veći autori od Twohyja (najbolji primer je Curtis Hanson) već bezbroj puta bolje primenili. U tom smislu, Twohy je suštinski ne obogaćuje, ne uspeva da iskoristi solidan potencijal atipičnog casta i što je možda najgore, kroz senzacionalističke obrte umesto zabave emituje samo vlastitu nesigurnost.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment