Sunday, August 2, 2009

BEER PONG

Pogledao sam DTV nastavak ROAD TRIPa, nazvan BEER PONG. ROAD TRIP i EURO TRIP su svaki na svoj način značajni filmovi u svom žanru ali BEER PONG nažalost nije uspeo da se nadoveže na aktuelni trend kvalitetnih DTV nastavaka teen komedija kao što je serija AMERICAN PIE niti kvalitetnih DTV originala kao što je SPRING BREAKDOWN.

Upravo je reditelj BEER PONGa Steve Rash, inače jedan od retkih vrlo ostvarenih theatrical reditelja koji radi DTV (BUDDY HOLLY STORY, CAN'T BUY ME LOVE) u saradnji sa scenaristom Brad Riddelom i započeo trend kvalittnih DTV teen komedija sa filmom AMERICAN PIE PRESENTS BAND CAMP. To prijatno iznenađenje je bilo početak oživljavanja DTV serije AMERICAN PIE koje će biti krunisano izvanrednim filmom BETA HOUSE.

Međutim, Rash i Riddel su u trećem ROAD TRIP filmu ispod nivoa TV produkcije. Priča se razvija na nivou čiste mehanike žanra, humor uglavnom nije previše smešan, a Rash ne uspeva čak ni da plasira neko od svojih reditelsjkih rešenja kojima je bio poznat.

Rezultat je jedva podnošljiv ali potpuno uzaludan DTV film koji ne ispunjava svoju funkciju, a to je najveći greh koji DTV film može da počini.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment